Jagnięce ravioli, pesto miętowo-pietruszkowe, tagliatelle z cukinii, maślana kruszonka z orzecha włoskiego, płatki sera bursztyn
Farsz:200 g mielonej jagnięciny mała cebula posiekana 2 ząbki czosnku zmiażdżone sól, pieprz do smaku Podane składniki dokładnie wymieszaj.Ciasto:125 g mąki pszennej 1 jajko 1 żółtko 1 łyżka oleju szczypta soli Z podanych składników zagnieć elastyczne ciasto, odłóż pod przykryciem, aby odpoczęło.Dodatkowo:1 pęczek mięty 1 pęczek natki pietruszki oliwa z oliwek 1 młoda cukinia garść łuskanych orzechów włoskich 2 łyżki masła 2 łyżki płatków parmezanu lub grana padano
Nastaw osolony wrzątek na ravioli. Ciasto rozwałkuj wytnij kwadraty, każdy faszeruj mięsem, dobrze zlep brzegi. Zioła zblenduj z dodatkiem oliwy, aby powstała gęsta emulsja. Przypraw solą. Z cukinii wytnij tagliatelle przy pomocy obieraczki do warzyw, zalej oliwą, przypraw solą i pieprzem. Na patelni roztop masło, wrzuć orzechy i podgrzewaj, aż orzechy lekko się przyrumienią, a masło nabierze orzechowego smaku. Ravioli wrzuć na wrzątek i gotuj do wypłynięcia. Na talerz wyłóż ravioli, z boku tagliatelle z cukinii, polej pesto, wyłóż orzechy, skrop płynnym masłem i posyp płatkami parmezanu.