Drużyna pomarańczowa: Deser czekoladowy w kieliszku

POMARAŃCZOWI_MATEUSZ_WA_2755.jpg
POMARAŃCZOWI_MATEUSZ_WA_2755.jpg

Składniki: 1 awokado

1 banan

75 g gorzkiej czekolady

25 g białej czekolady

Pokruszone ciasto kruche (z przepisu na ciasto śliwkowe wyżej)

Miąższ z owoców z sosu malinowego (receptura w przepisie wyżej)

Czerwone porzeczki

Jeżyny

Przygotowanie:

Obie czekolady rozpuścić osobno w kąpieli wodnej. Przelać do dwóch misek. Do miski z gorzką czekoladą dodać ¾ awokado i ¾ banana, a następnie zmiksować. Do białej czekolady dodajemy pozostałe awokado i banana i także zmiksować. Do kieliszka wlać miąższ z owoców, krem z gorzkiej czekolady, pokruszone ciasteczka kruche i na wierzch wyłożyć mus z białej czekolady. Udekorować porzeczkami i jeżynami.

podziel się:

Pozostałe wiadomości