Drużyna niebieska: Makaroniki z trzema kremami z gęstą konfiturą truskawkową z owocami

NIEBIESCY_NATALIA _WA_2788.jpg
NIEBIESCY_NATALIA _WA_2788.jpg

Składniki:

Na ciasto:

2 białka

30 g cukru

70 g migdałów

120 g cukru pudru

szczypta soli

Na kremy:

100g x 3 mascarpone

truskawki

maliny

biała czekolada

opcjonalnie cukier puder

Na konfiturę

truskawki

cukier

Dodatki:

Maliny, truskawki, jeżyny , kwiaty jadalne

Wykonanie:

Białka ze szczyptą soli ubij na sztywno dodaj cukier i ubijaj, aż się rozpuści. Migdały zblenduj na mąkę dodaj cukier puder i wymieszaj. Do piany dodaj mieszankę i delikatnie mieszaj. Masę przełóż do worka cukierniczego i na papierze do pieczenia wyciśnij niewielkie kółka. Ciasteczka susz przez 15 min w piekarniku 30-50 stopni Celsjusza. Następnie piecz przez 15-20 min w 150 stopniach. Truskawki pokrój w kostkę i mikserem mieszaj mascarpone razem z nimi, jeśli istnieje taka potrzeba dodaj cukru pudru. Tak samo postępuj z malinami. W kąpieli wodnej rozpuść białą czekoladę i wystudź. Dodaj ją do mascarpone i wymieszaj. Makaroniki wystudź i przełóż kremami. Kolejną porcję truskawek zasyp cukrem i gotuj, następnie zblenduj. Wszystko wyłóż na talerz i przystrój owocami, miętą i kwiatami.

podziel się:

Pozostałe wiadomości