Skład drużyny:
1. Patryk Piskorz
2. Lena
3. Bruno
4. Tosia
5. Patryk
6. Mateusz
7. Karol
Langusty z chrupiącymi warzywami, sosem z czerwonej porzeczki oraz wywarem z langustSkładniki:kilka langust warzywa baby (cukinia, szparagi, bakłażan) 125 g czerwonej porzeczki kilka gałązek czerwonej porzeczki do dekoracji oliwa z oliwek szałwia, rozmaryn, tymianek sok z cytryny
Wykonanie:Zblanszuj i podsmaż na oliwie warzywa. Zblenduj porzeczki z odrobiną cukru i przetrzyj przez sito. Wymieszaj oliwę z ziołami (szałwia, rozmaryn, tymianek) i sokiem cytryny. Langusty obierz i smaż w oliwie z ziołami. Skorupy podsmaż osobno na oliwie, a następnie zalej odrobiną wody i gotuj przyprawiając solą i pieprzem. Zredukuj płyn, przecedź. Danie wyłóż na talerz.
Drużyna Michella