Skład drużyny :
- Olivia Tomaszewska
- Iga
- Kuba
- Wiktoria
- Jacek
- Asia
Pieczona dorada z rozmarynem, cytryną, młode warzywa, ziemniaki i sałatką z papryką żółtą i czerwoną
Składniki :
1 dorada patroszona z głową ziemniaki 2-3 ząbki czosnku papryka żółta i czerwona świeży rozmaryn Koper włoski bazylia, tymianek masło cytryna sól, pieprz Sałata Młode warzywa (marchew, cukinia, itp.)
Sos:
oliwa z oliwek cytryna sól i pieprz 1 ząbek czosnku
Wykonanie:
Ziemniaki ugotuj w osolonym wrzątku. Warzywa umyj. Wyfiletuj rybę, dopraw rybę solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Nafaszeruj czosnkiem, rozmarynem, cytryną i oliwą.
Podsmaż rybę na rozgrzanej oliwie z masłem, włóż do brytfanki z warzywami i do nagrzanego na 180 stopni piekarnika. Dopraw solą, pieprzem i cytryną.
Do miseczki przełóż sałatę, paprykę pokrojoną w drobną kostkę. W osobnej misce przygotuj sos z 2 łyżek oliwy z oliwek, połówki soku z cytryny, drobno posiekanego czosnku oraz soli i pieprzu.