Drużyna czerwona: Naleśniki z marcepanem i domowym kisielem

CZERWONI_KUBA _WA_2766.jpg
CZERWONI_KUBA _WA_2766.jpg

Naleśniki:

2 jajka 1/ 2 szklanki mąki ¼ l mleka Odrobinę wody gazowanej i roztopionego masła sól do smaku Wszystkie składniki blendujemy na jednolitą konsystencję.

Marcepan:

150 g migdałów 150 g cukru ½ szklanki śmietany 30%

Migdały mielimy z cukrem i śmietanką na puszysty krem.

Kisiel :

1 szklanka wina Owoce leśne Skrobia ziemniaczana Cukier do smaku

Wino gotujemy wraz z owocami i redukujemy. Dodajemy rozpuszczoną w wodzie skrobie ziemniaczana. Wszystko razem mieszamy do zgęstnienia

Dekorujemy bitą śmietaną i rozpuszczoną czekoladą.

podziel się:

Pozostałe wiadomości