Składniki: 6 jajek
1sklanka cukru
100 g kakao
Krem: 300 g czekolady gorzkiej
300 g śmietanki kremówki Podgrzać śmietanę, zalać czekoladę, dobrze wymieszać, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Wstawić do lodówki do wystygnięcia, po tym ubić mikserem do puszystości.
Polewa:200 g czekolady 50 g masła
Sos: 50 g malin
15 ml koniaku
Cukier do smaku
Wszystkie składniki gotować na małym ogniu i zredukować do konsystencji sosu.
Ubijamy jajka z cukrem do powiększenia objętości, przesiewamy kakao i mieszamy ręcznie. Wylewamy ciasto na blachę wyłożoną piekarniczym i pieczemy w temp. 180 C koło 10-15 min. Studzimy i dzielimy delikatny biszkopt na części. Przekładamy kremem. Polewamy czekoladową polewą.
Wstawiamy do lodówki na 3 godziny, po tym czasie dzielimy na porcje.
Podajemy z sosem malinowym i dekorujemy borówkami i malinami.