Anika Ćwiek - Ravioli z farszem z koziego sera i płynnym żółtkiem

Anika Ćwiek.jpg
Anika Ćwiek.jpg

Składniki:

250 g mąki 3 żółtka 1 łyżka oliwy 6 łyżek ciepłej wody 200 g ugotowanych i przetartych ziemniaków 150 g koziego sera 50 g mascarpone 30 g tartego parmezanu 1 łyżeczka oliwy truflowej 3 żółtka masło natka pietruszki

Przygotowanie:

Przesiewamy mąkę i robimy w niej zagłębienie. W misce mieszamy żółtka z oliwą i wlewamy do zagłębienia. Zagniatamy ciasto dolewając ciepłą wodę. Odstawiamy na 15 minut. W misce mieszamy ziemniaki, kozi ser, mascarpone, parmezan i oliwę truflową. Ciasto wałkujemy i nakładamy farsz, w którym robimy dziurkę. Do zagłębienia wlewamy żółtko i zlepiamy ravioli. Do zagotowanej osolonej wody wrzucamy ravioli. Czekamy aż wypłynie na wierzch i gotujemy 2-3 minuty. Gotowe ravioli wykładamy na talerz i polewamy rozpuszczonym masłem

podziel się:

Pozostałe wiadomości