Amelia Nowak: Karotkowe muffiny z kremami ctrusowymi

_WA_9109.CR2Amelia Nowak.jpg
_WA_9109.CR2Amelia Nowak.jpg

Ciasto:

1 szklanka mąki

1 szklanka startej marchewki

0,5 szklanki cukru

0,5 szklanki oleju

2 jajka

1 lyzeczka proszku do pieczenia

1 lyzeczka cynamonu

Szczypta soli

Krem nr 1

Serek mascarpone

4 lyzeczki cukru pudru

0,5 laski wanilii

Sok z polowy cytryny

Krem nr 2:

Serek mascarpone

5 lyzeczek cukru pudru

Sok z polowy limonki, pomarańczy i cytryny

Wszystkie składniki na ciasto mieszamy do uzyskania jednolitej masy, marchewkę ścieramy na grubych oczkach dodajemy do ciasta. Pzekladamy do foremek na muffiny i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 22 minuty. Ostudzone dekorujemy schłodzonym kremem

podziel się:

Pozostałe wiadomości