Stek rangera Yellowstone
Składniki: 200 g polędwicy wołowej 4 pieczarki 2 grube krążki cebuli 30 ml burbona lub innej whisky 1 ząbek czosnku 2 ziemniaki papryka żółta i czerwona 2 łyżki masła oliwa z oliwek rozmaryn, sól, pieprz
Przygotowanie: Ziemniaki gotujemy w osolonym wrzątku, a następnie kroimy na plasterki. Wrzucamy na patelnię z rozgrzanym masłem, doprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem. Paprykę, pieczarki, cebulę i czosnek grillujemy na patelni z dodatkiem oliwy i odrobiny masła. Przyprawiamy solą i pieprzem. Polędwicę smażymy po około 2 minuty z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni, w międzyczasie przyprawiamy solą i pieprzem. Pod koniec smażenia wlewamy whisky i flambirujemy do momentu, aż alkohol się nie wypali. Wszystkie składniki wykładamy na talerz.