Biszkopt:
8 jajek
125 g cukru
125 g mąki pszennej
Jajka ubić z cukrem, następnie dodać mąkę w trzech odstępach. Ubite ciasto wyłożyć na dużą płaską blachę. Piec ok 16-20min w 180 stopni z termoobiegiem. Odstawić do wystygnięcia.
Krem cukierniczy:
500 ml mleka
4 żółtka
75 g mąki pszennej
150 g cukru
1 laska wanilii
Żółtka wbić do miski, po czym utrzeć razem z cukrem i mąką. Następnie wlać 100 ml mleka i dalej miksować. W garnku zagotować pozostałe 400 ml mleka, i dodać do niego wanilie. Do gorącego mleka wlać wcześniej zmiksowaną masę, i energicznie wymieszać.
Ogólne wykonanie:
Biszkopt kroimy na 3 równe kwadraty, pierwszą warstwę smarujemy kremem i układamy maliny. Przykrywamy drugą warstwą biszkoptu i na niego krem oraz maliny. Przykrywamy 3 warstwą, na nią kładziemy krem cukierniczy i stroimy borówkami, malinami i truskawkami. Wkładamy do schłodzenia do lodówki. Smacznego!