Na zaproszenie telewizji TTV do Polski przyjechał Aram Mnatsakanov, właściciel ekskluzywnych lokali w Sankt-Petersburgu, który o sztuce prowadzenia kulinarnego biznesu wie wszystko. Jego program „Na noże”, emitowany w TTV, jest ukraińskim odpowiednikiem „Kuchennych rewolucji”. Prowadzący jest postrachem restauratorów i jedną z najbardziej rozpoznawanych osób w swoim kraju.
Nic więc dziwnego, że spotkał się z samą Magdą Gessler, która zaprosiła go na kolację do swojej restauracji „U Fukiera”.
Oboje prowadzący to osoby wybuchowe i uczulone na brak profesjonalizmu, dlatego ich spotkanie zapowiadało się gorąco! Tym razem nie było jednak przekleństw ani rzucania talerzami.Mistrzowie kulinarni od razu przypadli sobie do gustu. - Czuję, jak bym znał Magdę całe życie. To bratnia dusza. – mówił Aram podczas kolacji. Gessler nie pozostała mu dłużna. Ugościła go najlepiej jak mogła. Zaproponowała m.in. barszcz z kołdunami, kaczkę z własnej ekologicznej hodowli i deser o tajemniczej nazwie „Zupa nic z chmurkami i czerwonymi owocami”.Gwiazdy rozmawiały oczywiście o kuchni. Okazało się, że mają bardzo podobne poglądy na temat prowadzenia restauracji. Ich programy również są bardzo podobne. – Różnią się ludźmi - stwierdził Aram. Oboje prowadzący wracają do odmienionych restauracji i oboje doświadczają zarówno sukcesów, jak i porażek. Nie wszystkie udaje się na stałe odmienić.Jak wyglądają kuchenne rewolucje w wersji Arama? Można się o tym przekonać oglądając jego program „Na noże” w najbliższą sobotę, 30 marca, o 20:35 na antenie TTV. Relację z jego wizyty w Polsce i spotkanie z Magdą Gessler będzie można zobaczyć w najbliższym odcinku „Studia TTV”, w niedzielę, 31 marca, o 16:15.