Odcinki

Kuchenne rewolucje, sezon 27, odcinek 2

Odcinki
Kuchenne rewolucje, odcinek 2
Kuchenne rewolucje, odcinek 2

W północnej części Podkarpacia nad rzeką San przy trasie z Leżajska do Stalowej Woli leży niewielka wieś Przędzel. Zaraz przy zjeździe z ruchliwej drogi swój zajazd prowadzi Maciej. Maciej ma 18-letnie doświadczenie w gastronomii, pracował w Irlandii, Szwecji, Norwegii. Po latach wrócił do kraju i postanowił spełnić marzenie. Otworzył Zajazd Dwa Koguty. Wszystkie dania są jego autorstwa. W pracy wspiera go niedoświadczony zespół. Maciek nie może z pracownikami rozmawiać po kucharsku. Wszystko ustala sam, musi doglądać, nadzorować i pilnować. Jest bardzo wymagający. Jak mówi „pochlebstwami nie robi się progresu, tylko i wyłącznie krytyką”. Ale prowadzenie restauracji to nie tylko gotowanie, to rachunki, zamówienia, płatności a to przytłacza i zabiera siłę. Zajazd jest na granicy rentowności. Maciej jest zmęczony, chciałby się utwierdzić, czy idzie w dobrym kierunku. Przyjmie krytykę od Magdy Gessler, ale tylko jeżeli uzna, że jest ona uzasadniona.

Aktualności