W Cieszynie Bożena prowadzi Restaurację "EkoTradycja". 10 lat temu właścicielka postanowiła zakończyć swoją karierę menadżerską i zmienić coś w swoim życiu. Wybór padł na gastronomię… i to w dość ambitnym wydaniu. Bożena otworzyła restaurację, w której dania oparte były na produktach ekologicznych. Pomysł słabo przyjął się w lokalnej społeczności, więc z czasem kuchnia ekologiczna zamieniła się wyłącznie w tradycyjną. Zmiana menu nie przyciągnęła jednak gości i w tygodniu lokal świeci pustkami. Restauracja odżywa tylko w weekendy dzięki imprezom okolicznościowym i to one zapewniają właścicielce obroty, dzięki którym Bożena przynajmniej nie wpada w długi. Kłopoty finansowe, to jednak nie wszystko - w momencie, gdy Bożena decyduje się na pomoc Magdy Gessler – dwóch kucharzy rezygnuje z pracy. Właścicielka, mając wielką pasję do gotowania i bezwarunkową miłość do swojej restauracji, postanawia sama stanąć przy garnkach. Na kuchni jedynym wsparciem jest teraz Nadia, pomoc kuchenna z Ukrainy. Przed Magdą Gessler degustacja w wyjątkowych okolicznościach i decyzja: czy Rewolucję w ogóle można przeprowadzić?