Odcinki

Kuchenne rewolucje 30, odcinek 1

Odcinki
Kuchenne rewolucje 30, odcinek 1
Kuchenne rewolucje 30, odcinek 1

Borysławice to mała miejscowość leżąca w województwie łódzkim. Przebiega przez nią ruchliwa droga łącząca Sieradz z Kaliszem. Tuż przy trasie znajduje się restauracja Schab w Panierce. Szefową jest Kamila, a Konrad wspiera swoją żonę raz w miesiącu, udzielając cennych rad oraz wskazując kierunki rozwoju. Kluczem do sukcesu miały być ogromne porcje, bo kierowcy lubią dużo zjeść, tradycyjna kuchnia, bo jest prosta w przygotowaniu oraz precyzyjnie ustalone przez Konrada gramatury przypraw dodawanych do potraw. Ani grama więcej, ani grama mniej. Standaryzacja kluczem do sukcesu. Ale sukcesu brak, ogromny parking przed lokalem świeci pustkami. Setki kierowców TIR-ów i aut osobowych omijają to miejsce. Koszty rosną, zysków brak, nikt w restauracji nie rozumie, gdzie popełniono błąd. Czy Magdzie Gessler uda się przekonać właścicieli do nowych koncepcji? Czy poczucie smaku pokona standaryzację?