"KUCHENNE REWOLUCJE" ONLINE - ZOBACZ WSZYSTKIE ODCINKI W PLAYER.PL >
Właścicielka "Zapiecka" - Anna - spędziła kilka lat we Włoszech, pracując jako kelnerka. Do Polski wróciła zakochana w atmosferze włoskich lokali oraz klimatem jaki panuje nie tylko samych restauracjach, ale również między personelem zatrudnionym w gastronomii. Kiedy tylko nadarzyła się okazja kupiła brzydki, stary budynek przy drodze krajowej Lublin - Warszawa. Dzięki zaciągniętym kredytom przemieniła go w drewnianą, góralską karczmę. W menu pojawiły się sprawdzone polskie potrawy, choć niekoniecznie góralskie. Anna przyznaje, że nie spodziewała się braku gości. Nieliczni klienci, którzy się pojawiają, zawsze chwalą jedzenie, jednak gdy ukończono nową obwodnicę Lublina, sytuacja "Zapiecka" znacznie się pogorszyła. Ruch w karczmie praktycznie zamarł, a wśród pracowników panuje marazm. Choć zespół "Zapiecka" lubi swoją szefową, to przyznaje, że brakuje jej stanowczości i samozaparcia, dlatego na pomoc wezwano Magdę Gessler. Zobacz, jak przebiegała rewolucja pod Lublinem!
Czy rewolucja w Lublinie się udała? Sprawdź!
Wszystko to, co mają wszyscy - standardowa karta nie zrobiła na Magdzie Gessler dobrego wrażenia...
Właścicielka restauracji "Zapiecek": "Każdej załodze potrzebny jest kapitan!"
"Pani powinna prowadzić kawiarnie albo taką budkę z zapiekankami"
Jak wypadła kolacja w Lublinie? Barszcz ukraiński i faworki z karpia rządziły!
Czy karczma ruszyła z kopyta? Magda Gessler o to zadbała!
Jaka jest najgorsza rzecz spotykana w polskiej kuchni?
Nudna karta jak w przydrożnej karczmie...
Polecamy Wam nasze konta na:
Zobacz także:
"Kuchenne rewolucje" w Kawicach na Dolnym Śląsku - najlepsze kąski
"Kuchenne rewolucje" w Kawicach na Dolnym Śląsku - najlepsze kąski