Kuchenne Rewolucje w Białymstoku: Zobacz najlepsze momenty
W Białymstoku mieszka niemal trzysta tysięcy obywateli i coraz więcej pojawia się turystów. Spagheterria prowadzona przez Renatę leży blisko centrum miasta, a jednocześnie nieco na uboczu. Lokal jest jej oczkiem w głowie, ale i źródłem utrapienia. Renata przez 18 lat pracowała we Włoszech, gdzie zakochała się we włoskich smakach. Jej największym marzeniem było wrócić do rodziny i stworzyć namiastkę Włoch w Białymstoku. W prowadzeniu restauracji pomaga jej córka – Magda, która z matką przez prawie 20 lat żyła na odległość i teraz nadrabiają stracony czas. Mimo tego, że właścicielka jest pewna i dumna ze swojej kuchni, to sen o Włochach na Podlasiu zamienił się w koszmar. Restauracja nie przyciąga gości, długi rosną i Renata zaczęła tracić nadzieję, że będzie lepiej. Bo miejsce, które miało po długiej rozłące znów połączyć rodzinę, zamieniło się w miejsce przynoszące same problemy. Magda, córka właścicielki, widząc ile pracy i serca wkłada jej mama w restaurację, która nie przynosi żadnego zysku, postanowiła poprosić o pomoc Magdę Gessler. Czy ta spełni marzenie Renaty i zbuduje kawałek Włoch na Podlasiu? Czy po 18 latach rozłąki rodzina będzie wreszcie kompletna i szczęśliwa? To wyzwanie dla Magdy Gessler.Magda Gessler przyjechała do Białegostoku pomóc Renacie. W pierwszej kolejności należy sprawdzić, jak gotują kucharki w Spagheterri. Na pierwszy ogień idzie Carbonara. I tu zaskoczenie. Magda Gessler odnajduje dokładnie takie smaki, na jakie liczyła. Prawdziwie włoskie!Magda Gessler zna się na włoskiej kuchni jak mało kto. Od razu zorientowała się, że potrawy w Spagheterri są robione z bardzo dobrych produktów i przez kogoś, kto wie, jak powinno smakować prawdziwe, włoskie danie.
Kuchenne Rewolucje: Carbonara wygląda koszmarnie, ale jak smakuje!
Kuchenne Rewolucje: W tej restauracji ktoś naprawdę zna się na włoskiej kuchni!
Magda Gessler kilka miesięcy temu odwiedziła Białystok. Wtedy pomocy potrzebował lokal "Zielony Wietnam", który po Kuchennych Rewolucjach przeszedł prawdziwą przemianę. Właściciele mogą się pochwalić ogromnym sukcesem i frekwencją, która przeszła ich najśmielsze oczekiwania. Podzielili się kilkoma wskazówkami, które pomogą Renacie prowadzić restaurację. Uroczysta kolacja była nowym początkiem dla restauracji Anety. Goście nie mogli się nadziwić, jak bardzo zmieniło się miejsce, które znali do tej pory. Dopracowane menu, piękny wystrój, fantastyczna atmosfera z pewnością przyciągnie tłumy klientów, których tak bardzo Renacie brakuje.Minęły cztery tygodnie od rewolucji w Białymstoku. Magda Gessler wraca, sprawdzić, czy kuchnia nadal jest tak dobra. To, co zastaje przechodzi jej najśmielsze oczekiwania. Restauratorka jest pod olbrzymim wrażeniem smaku potraw.
Kilka miesięcy temu to oni przechodzili Kuchenne Rewolucje. Dziś mogą się pochwalić swoim sukcesem
Kuchenne Rewolucje: "Przekroczyłem bramy niebios"! W Białymstoku zjecie prawdziwą, włoską kuchnię!
Kuchenne Rewolucje: Magda Gessler oniemiała! "Białystok wygrał! Renata jest geniuszem"