Kuchenne Rewolucje: Najlepsze momenty z Gdyni
Gdynia to miasto kojarzone głównie z morzem i corocznym świętem polskiego kina. Kin było tu zresztą więcej niż obecnie, a jeno z nich działało w dzielnicy Orłowo. Klaudia na miejscu dawnego kina otworzyła restaurację "Neptun". Było to spełnienie jej marzeń. Zamiast satysfakcji i zysków szybko pojawiły się frustracja i straty. Pandemia dodatkowo podcięła „Neptunowi” skrzydła. Mimo ogromnego zaangażowania pracowników "Neptun" tonął. Receptą okazała się pomoc Magdy Gessler, która szybko znalazła słabe i mocne punkty restauracji. Kiepski wystrój, nijakie menu, to kilka z problemów z jakimi borykało się to miejsce. Okazało się jednak, że kuchnia nie jest zła, a kucharz naprawdę ma potencjał.Restauracja "Neptun" od dziś nazywa się "Niezłe kino" i nawiązuje do historii tego miejsca. Warto, żeby za nazwą szły również potrawy. Magda Gessler o pomoc poprosiła swojego syna, Tadeusza Mullera, który chętnie podzielił się swoimi pomysłami. Sałata Kaliny Jędrusik czy bakłażany Franka Sinatry to tylko kilka z wielu propozycji "Niezłego kina". Zobacz, jak wyglądała ta rewolucja:
Kuchenne rewolucje w Gdańsku - zobacz najlepsze momenty z "Niezłe kino"
Kuchenne rewolucje w Gdańsku - zobacz najlepsze momenty z "Niezłe kino"