Amerykański dziennik pisze o Magdzie Gessler!

Amerykański dziennik pisze o Magdzie Gessler!
Amerykański dziennik pisze o Magdzie Gessler!

"New York Times", bo o nim mowa, pisze o Magdzie Gessler w samych superlatywach. Nazywa ją nawet kombinacją Marthy Stewart, Gordona Ramseya i Nigelli Lawson! Już sam tytuł artykułu ("Warsaw's Restaurant Guru Moves Past Traditional Polish Cuisine", czyli "Guru warszawskich restauracji odsuwa w przeszłość polską tradycyjną kuchnię") wskazuje, jak autorka tekstu Ginanne Brownell ocenia Magdę Gessler. W tekście czytamy m.in. że niemal każda restauracja w stolicy Polski ma z nią jakieś powiązania, że włada biegle siedmioma językami i że na kulinarnej mapie Polski istnieje nieprzerwanie od 21 lat, czyli momentu otwarcia restauracji U Fukiera. Brownell nazywa ją nawet kombinacją Marthy Stewart, Gordona Ramseya i Nigelli Lawson! Cytowany w tekście John Borrel, zagraniczny korespondent "Time" podkreśla natomiast, że Magda Gessler odchodząc - według niego słusznie - od tradycyjnej polskiej kuchni, jest coraz bardziej nowoczesna. A Wy co sądzicie o Magdzie Gessler? Komentujcie!

Autor: Paulina Lipka

podziel się:

Pozostałe wiadomości