Szokujące potrawy: Jak podać skorpiona czy... larwy?

Szokujące potrawy
Szokujące potrawy
W 4. odcinku "Szokujących potraw" Jarek Nowak znalazł się w Kambodży. Jakie są tradycyjne dania Khmerów? Jak smakuje skorpion? Zobaczcie fragmenty programu! Nie przegapcie kolejnego odcinka w sobotę w Travel Channel o 10:50.

Jarek Nowak wyruszył do Kambodży, by poznać oryginalne smaki tego państwa. Ubodzy ludzie, którzy wciąż odczuwają skutki wojny, korzystają ze wszystkiego, co dostarczy im natura. Na ich talerzach lądują, m.in. skorpiony, tarantule czy larwy. Czy te przysmaki zachwycą podniebienie prowadzącego?

Szokujące potrawy: Bazar pełen "pachnących" przysmaków

Szokujące potrawy: Bazar pełen "pachnących" przysmaków

Khmerski bazar potrafi dostarczyć prawdziwych rarytasów. Kiedy sięga się po zwykły plaster miodu, można przeżyć niemałe zaskoczenie... Słodycz miesza się ze smakiem larw!

W Kambodży szczury są jednym z podstawowych dań. Jak wybrać najlepsze okazy? Jarek został oprowadzony po bazarku przez mieszankę miasta, która pokazała mu, gdzie kupić szczurze mięso sprzedawane na... pęczki!

Szokujące potrawy: Jak kupować szczury?

Szokujące potrawy: Jak kupować szczury?

Na deser pozostały... skorpiony! Jarek potrzebował instrukcji, jak spożywa się ten rarytas. Czy był zachwycony smakiem potrawy?

Szokujące potrawy: Jak się je skorpiona?

Szokujące potrawy: Jak się je skorpiona?

Program „Szokujące potrawy” możecie obejrzeć na antenie TVN w poniedziałki o 22:30 i w soboty o 10:50 na antenie Travel Channel.

podziel się:

Pozostałe wiadomości