Kulinarne szaleństwo!

Kulinarne szaleństwo!
Kulinarne szaleństwo!
Od 3 września w księgarniach niezwykła książka - "Kuchnia na Wspólnej", wydana przez wydawnictwo Pascal.

Zacznijmy od wyjątkowej książki! Od 3 września w księgarniach absolutny rarytas dla fanów serialu „Na Wspólnej” i poszukiwaczy najlepszych smaków. Wydawnictwo Pascal wydało „Kuchnię na Wspólnej” - książkę kucharską stworzoną w oparciu o kulinarno-smakową stronę serialu. Znajdziecie tu przepyszne przepisy, bajeczne zdjęcia potraw, wypowiedzi aktorów na temat ich kulinarnych upodobań i zabawne serialowe sytuacje, w których jedzenie odgrywa ważną rolę.

Od dawna wiadomo, że upodobania kulinarne bardzo wiele mówią o człowieku. Jedzenie to niejednokrotnie sposób na życie i często towarzyszą mu swego rodzaju rytuały. Nieodłączną częścią serialu „Na Wspólnej” jest właśnie kuchnia. Bo „Wspólna” to dom, a dom to „Wspólne” posiłki. Dlatego tak wiele miejsca zajmuje tu gotowanie - jest naturalną częścią serialowych perypetii.

Książka podzielona jest na dwie części. Jedna dotyczy kuchni serialowej, druga tej „z drugiej strony ekranu”. Dzięki „Kuchni na Wspólnej” poznacie sekrety bohaterów serialu - skład drinków Włodka Zięby, sekrety wypieków Marii i receptury smakołyków przygotowanych przez Izabellę. Będziecie mogli dowiedzieć się także, co lubi jeść Joanna Jabłczyńska, Anna Guzik i Grażyna Wolszczak. Znajdziecie odpowiedzi na pytania: co aktorzy jedzą w trakcie kręcenia zdjęć, i czy rzeczywiście gotują na planie?, a także - dlaczego nie piją ze szklanek?

Autorką książki jest Elżbieta Bogusławska-Przybysz. Ponoć na początku z lekką obawą podchodziła do propozycji napisania książki „Kuchnia Na Wspólnej”. Nie była pewna czy uda się jej zebrać ciekawy materiał. Wątpliwości rozwiało pierwsze spotkanie z ekipą, kiedy usłyszała opowieści o powstających na planie smakołykach i poznała kulisy kręcenia „kuchennych” scen. Książka jest już w księgarniach, a autorka mówi o niej, że była „wspaniałą przygodą”!

Źródło: TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości