Żremy to w Bieszczadach Bogdana Pękalskiego (Rzeszów)

Żremy to w Bieszczadach
Żremy to w Bieszczadach

Sposób przygotowania:

  • Z mleka, mąki, śmietany, cukru, jajek i sody przygotowujemy ciasto.
    • Masę doprawiamy solą.
      • Formujemy placuszki
        • Placuszki zapiekamy z obu stron na blasze.
          • Upieczone proziaki przekrawamy na pół i smarujemy w środku miodem.
            • Posypujemy orzechami laskowymi.
              • Na wierzchu smarujemy śmietaną i dżemami wedle uznania.
                podziel się:

                Pozostałe wiadomości

                "Autentyczni" obalają stereotypy. "W tym programie nie ma żadnej ściemy. Jest czysta prawda". Zobacz kulisy!

                "Autentyczni" obalają stereotypy. "W tym programie nie ma żadnej ściemy. Jest czysta prawda". Zobacz kulisy!