Ciasto - Sposób przygotowania:
- Przesiewamy mąkę.
- Do mąki dodajemy ser, jajko, spirytus i sól.
- Zagniatamy jak ciasto na pierogi.
- Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy koła.
- Nakładamy farsz.
- Brzegi zaklejamy widelcem.
- Zaklejone czebureki wrzucamy na głęboki olej.
- Wyjmujemy z garna, gdy się zarumienią.
- Odsączamy na papierowym ręczniku.
- Podajemy z sosem czosnkowym.
Farsz - Sposób przygotowania:
- Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Dodajemy sól i pieprz.
- Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę.
- Zeszkloną cebulę dodajemy do pieczarek.
- Całość smażymy.
Sos - Sposób przygotowania:
- Do jogurtu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek
- Dodajemy sól i pieprz i mieszamy
podziel się: