Wileńskie czebureki Justyny Grzybowskiej (Zielona Góra)

Wileńskie czebureki
Wileńskie czebureki

Ciasto - Sposób przygotowania:

  • Przesiewamy mąkę.
    • Do mąki dodajemy ser, jajko, spirytus i sól.
      • Zagniatamy jak ciasto na pierogi.
        • Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy koła.
          • Nakładamy farsz.
            • Brzegi zaklejamy widelcem.
              • Zaklejone czebureki wrzucamy na głęboki olej.
                • Wyjmujemy z garna, gdy się zarumienią.
                  • Odsączamy na papierowym ręczniku.
                    • Podajemy z sosem czosnkowym.

                      Farsz - Sposób przygotowania:

                      • Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach.
                        • Dodajemy sól i pieprz.
                          • Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę.
                            • Zeszkloną cebulę dodajemy do pieczarek.
                              • Całość smażymy.

                                Sos - Sposób przygotowania:

                                • Do jogurtu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek
                                  • Dodajemy sól i pieprz i mieszamy
                                    podziel się:

                                    Pozostałe wiadomości

                                    "Autentyczni" obalają stereotypy. "W tym programie nie ma żadnej ściemy. Jest czysta prawda". Zobacz kulisy!

                                    "Autentyczni" obalają stereotypy. "W tym programie nie ma żadnej ściemy. Jest czysta prawda". Zobacz kulisy!