Sposób przygotowania:
Pasta z groszku
- Groszek gotujemy.
- Ugotowany groszek wsypujemy do miski.
- Dodajemy wyciśnięty sok z limonki, posiekany czosnek oraz sól i miksujemy.
- Jeśli całość jest zbyt gęsta, dodajmy odrobinę wody.
- Dodajemy pastę tahini, oliwę z oliwek oraz kolendrę i ponownie miksujemy.
- Doprawiamy pieprzem.
- Zmiksowaną pastę umieszczamy na spodzie naczyń.
Pasta z ciecierzycy
- Namoczoną wcześniej cieciorkę gotujemy.
- Odcedzamy i miksujemy.
- Dodajemy pozostałe składniki i blendujemy.
- Zmiksowaną pastę umieszczamy na spodzie naczyń
Surowe warzywa
- Warzywa myjemy i obieramy.
- Kroimy w wąskie paski.
- Wtykamy do naczyń z pastami.
podziel się: