Uwaga na emocje! Piotra Buckiego (Warszawa)

 Uwaga na emocje!
Uwaga na emocje!

Sposób przygotowania:

● Blachę do pieczenia wykładamy papierem.

● Na papierze układamy plastry boczku i 10-milimetrowe kawałki kaszanki.

● Blachę wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 220˚C.

● Pieczemy do momentu, aż boczek będzie chrupiący.

● Oscypka kroimy w grube plastry.

● Kawałki oscypka smażymy na oleju.

● Na drugiej patelni smażymy przegrzebki, po 3 minuty z każdej strony.

● Na talerzach rozkładamy roszponkę.

● Na roszpunce układamy po kolei kawałki kaszanki, plaster oscypka i 2-3 przegrzebki.

● Całość delikatnie skrapiamy oliwą i kremem balsamicznym.

● Na wierzch układamy owoce sezonowe.

● Podajemy z chłodnikiem.

Chłodnik

● Do blendera wrzucamy opakowanie groszku.

● Uzupełniamy maślanką w proporcjach 1:1.

● Dodajemy odrobinę kardamonu.

● Doprawiamy solą i pieprzem.

● Blendujemy.

podziel się:

Pozostałe wiadomości