U Shiny nie ma postu! Sylwii Zaręby-Gierz (Warszawa)

U Shiny nie ma postu!
U Shiny nie ma postu!

Sposób przygotowania:

  • Okrągłą formę do tarty smarujemy masłem.
  • Mąkę łączymy i miksujemy z pokrojonym w kostki masłem i cukrem.
  • Dodajemy jedno jajko i mieszamy do momentu powstania jednolitej masy.
  • Ciasto formujemy w kształt spłaszczonego placka i wkładamy na godzinę do lodówki
  • Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190°C
  • Ciasto rozwałkowujemy na grubość ½ centymetra i wykładamy nim formę.
  • Formę z ciastem przykrywamy folią aluminiową.
  • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 190 °C przez 15 minut.
  • Zdejmujemy folię i pieczemy przez14 minut
  • Wyjmujemy ciasto.
  • 2 jajka, mleko skondensowane i ser mascarpone łączymy i miksujemy.
  • Powstały krem wylewamy na ciasto.
  • Ciasto ponownie umieszczamy w piekarniku i pieczemy w temperaturze 180°C przez 18 minut.
  • Gotowe ciasto dekorujemy borówkami.
podziel się:

Pozostałe wiadomości