Trendy jesieni Marzeny Tarasiewicz (Olsztyn)

Trendy jesieni
Trendy jesieni

Sposób przygotowania:

  • Do rondla wlewamy wino.
  • Dodajemy goździki, korę cynamonu, pokrojoną w plastry pomarańczę oraz brązowy cukier.
  • Całość gotujemy do momentu wrzenia.
  • Śliwki myjemy i kroimy w cienkie plastry.
  • Pokrojone śliwki dodajemy do ugotowanego winnego wywaru.
  • Wywar odstawiamy na godzinę.
  • Śmietanę ubijamy z dwoma łyżkami cukru pudru.
  • Dodajemy chałwę i całość ponownie miksujemy
  • Z ostudzonego wywaru wyjmujemy śliwki i układamy na talerzu w kształt okręgu.
  • Nakładamy masę z musu chałwowego.
  • Układamy kolejną warstwę śliwek.
  • Deser podajemy z figą, melisą, kwiatem nasturcji oraz malinami.
  • Całość posypujemy startą, białą czekolada.
podziel się:

Pozostałe wiadomości