Tęsknota za latem Anny Bejtlich (Zielona Góra)

Tęsknota za latem
Tęsknota za latem

Sposób przygotowania:

  • Jajka myjemy i sparzamy.
  • Jajka ubijamy z 4 łyżkami cukru oraz cukru waniliowego
  • Dodajemy laskę wanilii.
  • W osobnej misce ubijamy na sztywno śmietankę z 2 łyżkami cukru.
  • Do śmietany dodajemy jajka i ostrożnie mieszamy
  • Dodajemy maliny i delikatnie mieszamy.
  • Prostokątny pojemnik wykładamy folią spożywczą i przelewamy do niego powstałą masę.
  • Schładzamy w zamrażalniku przez około 3-4 godziny.
  • Gotowy deser wyjmujemy z pojemnika, odwijamy folię i kroimy w grube plastry.
  • Na talerzu rozkładamy pokruszone bezy.
  • Na bezach układamy schłodzoną masę.
  • Polewamy sosem malinowym.
  • Ozdabiamy świeżymi malinami i listkami mięty.
podziel się:

Pozostałe wiadomości