Tęsknota za latem Anny Bejtlich (Zielona Góra)

Tęsknota za latem
Tęsknota za latem

Sposób przygotowania:

  • Jajka myjemy i sparzamy.
    • Jajka ubijamy z 4 łyżkami cukru oraz cukru waniliowego
      • Dodajemy laskę wanilii.
        • W osobnej misce ubijamy na sztywno śmietankę z 2 łyżkami cukru.
          • Do śmietany dodajemy jajka i ostrożnie mieszamy
            • Dodajemy maliny i delikatnie mieszamy.
              • Prostokątny pojemnik wykładamy folią spożywczą i przelewamy do niego powstałą masę.
                • Schładzamy w zamrażalniku przez około 3-4 godziny.
                  • Gotowy deser wyjmujemy z pojemnika, odwijamy folię i kroimy w grube plastry.
                    • Na talerzu rozkładamy pokruszone bezy.
                      • Na bezach układamy schłodzoną masę.
                        • Polewamy sosem malinowym.
                          • Ozdabiamy świeżymi malinami i listkami mięty.
                            podziel się:

                            Pozostałe wiadomości

                            "Autentyczni" obalają stereotypy. "W tym programie nie ma żadnej ściemy. Jest czysta prawda". Zobacz kulisy!

                            "Autentyczni" obalają stereotypy. "W tym programie nie ma żadnej ściemy. Jest czysta prawda". Zobacz kulisy!