Sterowce znad Kresów Justyny Grzybowskiej (Zielona Góra)

Sterowce znad Kresów
Sterowce znad Kresów

Ciasto - Sposób przygotowania:

  • 1/3 ziemniaków gotujemy i studzimy.
    • 2/3 ziemniaków ścieramy.
      • Surowe ziemniaki małymi partiami wyciskamy przez ścierkę.
        • Gotowane ziemniaki również ścieramy.
          • Obie masy łączymy i doprawiamy solą.

            Farsz - Sposób przygotowania:

            • Cebulę ścieramy na tarce.
              • Czosnek przeciskamy przez praskę.
                • Do mięsa mielonego dodajemy startą cebulę i czosnek przetarty
                  • Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną majeranku.

                    Sposób przygotowania cepelinów:

                    • Niewielką część ciasta rozkładamy na dłoni.
                      • Nakładamy łyżkę farszu.
                        • Zamykamy cepelina.
                          • Przekładając z ręki do ręki formujemy kształt jajka.
                            • Cepeliny gotujemy minimum 30 minut.
                              • Podajemy ze skwarkami.
                                podziel się:

                                Pozostałe wiadomości

                                "Autentyczni" obalają stereotypy. "W tym programie nie ma żadnej ściemy. Jest czysta prawda". Zobacz kulisy!

                                "Autentyczni" obalają stereotypy. "W tym programie nie ma żadnej ściemy. Jest czysta prawda". Zobacz kulisy!