Słodycz w bioderkach Doroty Okarmy (Wrocław)

Słodycz w bioderkach
Słodycz w bioderkach

Biszkopt - Sposób przygotowania:

  • Oddzielamy białka od żółtek.
    • Białka ubijamy.
      • Do ubitego białka dodajemy cukier i ponownie ubijamy.
        • Dodajemy żółtka i mieszamy.
          • Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia
            • Ciasto przelewamy na natłuszczoną blachę.
              • Pierzemy w piekarniku w temperaturze 170°C przez około 30 minut.

                Nadzienie - Sposób przygotowania:

                • Jabłka obieramy i wydrążamy gniazda nasienne.
                  • Wydrążone jabłka kroimy drobno i pokroić na drobno i podduszamy z niewielką ilością wody..
                    • Dodajemy galaretkę i mieszamy
                      • Przygotowane jabłka studzimy i układamy na biszkopt.
                        • Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem i fixem do śmietany.
                          • Bitą śmietankę wykładamy na jabłka.

                            Polewa - Sposób przygotowania:

                            • Margarynę rozpuszczamy w garnku.
                              • Do naczynia wbijamy jajko.
                                • Do jajka dodajemy cukier oraz kakao i ubijamy.
                                  • Dodajemy rozpuszczoną margarynę.
                                    • Otrzymaną polewę wylewamy na warstwę bitej śmietany.
                                      • Gotowe ciasto przechowujemy w chłodnym miejscu.
                                        podziel się:

                                        Pozostałe wiadomości