Biszkopt - Sposób przygotowania:
- Oddzielamy białka od żółtek.
- Białka ubijamy.
- Do ubitego białka dodajemy cukier i ponownie ubijamy.
- Dodajemy żółtka i mieszamy.
- Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia
- Ciasto przelewamy na natłuszczoną blachę.
- Pierzemy w piekarniku w temperaturze 170°C przez około 30 minut.
Nadzienie - Sposób przygotowania:
- Jabłka obieramy i wydrążamy gniazda nasienne.
- Wydrążone jabłka kroimy drobno i pokroić na drobno i podduszamy z niewielką ilością wody..
- Dodajemy galaretkę i mieszamy
- Przygotowane jabłka studzimy i układamy na biszkopt.
- Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem i fixem do śmietany.
- Bitą śmietankę wykładamy na jabłka.
Polewa - Sposób przygotowania:
- Margarynę rozpuszczamy w garnku.
- Do naczynia wbijamy jajko.
- Do jajka dodajemy cukier oraz kakao i ubijamy.
- Dodajemy rozpuszczoną margarynę.
- Otrzymaną polewę wylewamy na warstwę bitej śmietany.
- Gotowe ciasto przechowujemy w chłodnym miejscu.
podziel się: