Skompromitowany jeż Marceliny Siwiec (Rzeszów)

Skompromitowany jeż
Skompromitowany jeż

Sposób przygotowania:

  • Mięsa myjemy, a następnie przeplatamy tak, aby powstała prostokątna forma.
  • Mięsa związujemy sznurkiem i przyprawiamy solą oraz pieprzem.
  • Formę z mięsa na całej długości szpikujemy słupkami boczku i kabanosami.
  • Mięso smażymy na oleju, równomiernie z każdej strony.
  • Do naczynia żaroodpornego wlewamy 2 szklanki oleju i umieszczamy usmażone mięso
  • Dodajemy ząbek czosnku i liść laurowy.
  • Mięso pieczemy w piekarniku w temperaturze 150°C przez około godzinę
  • Po godzinie dodajemy pół szklanki mąki rozrobionej z ½ litra wody.
  • Dusimy kolejną godzinę.
  • Gotowe mięso wyjmujemy z piekarnika, rozcinamy sznurki i ozdabiamy świeżym tymiankiem.
podziel się:

Pozostałe wiadomości