Rumuńskie delicje Marceliny Siwiec (Rzeszów)

Rumuńskie delicje
Rumuńskie delicje

Sposób przygotowania:

  • Wiśnie odsączamy i zalewamy całkowicie wódką.
  • Do garnka wlewamy śmietanę kremówkę.
  • Dodajemy połamaną czekoladę i podgrzewamy na małym ogniu podgrzewamy, aż całość zgęstnieje.
  • Wlewamy kieliszek wódki.
  • Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się czekolady i powstania jednolitej masy.
  • Na dnie formy układamy herbatniki.
  • Wylewamy połowę masy czekoladowej.
  • Układamy wiśnie odsączone z wódki.
  • Wylewamy drugą część masy czekoladowej.
  • Na wierzchu zaznaczamy nożem strzałki tak, aby w każdej strzałce znalazły się w środku wiśnie.
  • Formę wstawiamy do lodówki.
  • Zastygłą masę wyjmujemy i wykrawamy strzałki.
  • Dekorujemy lukrem.
podziel się:

Pozostałe wiadomości