Rumuńskie delicje Marceliny Siwiec (Rzeszów)

Rumuńskie delicje
Rumuńskie delicje

Sposób przygotowania:

  • Wiśnie odsączamy i zalewamy całkowicie wódką.
    • Do garnka wlewamy śmietanę kremówkę.
      • Dodajemy połamaną czekoladę i podgrzewamy na małym ogniu podgrzewamy, aż całość zgęstnieje.
        • Wlewamy kieliszek wódki.
          • Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się czekolady i powstania jednolitej masy.
            • Na dnie formy układamy herbatniki.
              • Wylewamy połowę masy czekoladowej.
                • Układamy wiśnie odsączone z wódki.
                  • Wylewamy drugą część masy czekoladowej.
                    • Na wierzchu zaznaczamy nożem strzałki tak, aby w każdej strzałce znalazły się w środku wiśnie.
                      • Formę wstawiamy do lodówki.
                        • Zastygłą masę wyjmujemy i wykrawamy strzałki.
                          • Dekorujemy lukrem.
                            podziel się:

                            Pozostałe wiadomości