Robale na palu Kajetana Żelecha (Wrocław)

Robale na palu
Robale na palu

Sposób przygotowania:

  • Cebule kroimy w piórka.
    • Pokrojoną cebulę smażymy na oliwie.
      • Dodajemy groszek cukrowy i ryż.
        • Dolewamy stopniowo przygotowany bulion oraz wino.
          • Pod koniec smażenia dodajemy pędy bambusa.
            • Dodajemy poszatkowaną świeżą pietruszkę i kolendrę.
              • Smażymy do czasu uzyskania konsystencji risotto.
                • Na osobnej patelni roztapiamy masło.
                  • Do roztopionego masła dolewamy niewielką ilość oliwy.
                    • Na patelnie wrzucamy krewetki i smażymy przez około 3 minuty.
                      • Marchew obieramy i kroimy w paski.
                        • Pokrojone marchewki dusimy w soku z cytryny z dodatkiem miodu.
                          • Na risotto układamy podsmażone krewetki.
                            • Podajemy z duszonymi paskami marchewki.
                              podziel się:

                              Pozostałe wiadomości

                              Mata nie udziela wywiadów, ale dla nas zrobił wyjątek! W "Autentycznych" opowiedział o swojej wierze i zaskakującej dla niego diagnozie

                              Mata nie udziela wywiadów, ale dla nas zrobił wyjątek! W "Autentycznych" opowiedział o swojej wierze i zaskakującej dla niego diagnozie

                              "Autentyczni" obalają stereotypy. "W tym programie nie ma żadnej ściemy. Jest czysta prawda". Zobacz kulisy!

                              "Autentyczni" obalają stereotypy. "W tym programie nie ma żadnej ściemy. Jest czysta prawda". Zobacz kulisy!