Robale na palu Kajetana Żelecha (Wrocław)

Robale na palu
Robale na palu

Sposób przygotowania:

  • Cebule kroimy w piórka.
  • Pokrojoną cebulę smażymy na oliwie.
  • Dodajemy groszek cukrowy i ryż.
  • Dolewamy stopniowo przygotowany bulion oraz wino.
  • Pod koniec smażenia dodajemy pędy bambusa.
  • Dodajemy poszatkowaną świeżą pietruszkę i kolendrę.
  • Smażymy do czasu uzyskania konsystencji risotto.
  • Na osobnej patelni roztapiamy masło.
  • Do roztopionego masła dolewamy niewielką ilość oliwy.
  • Na patelnie wrzucamy krewetki i smażymy przez około 3 minuty.
  • Marchew obieramy i kroimy w paski.
  • Pokrojone marchewki dusimy w soku z cytryny z dodatkiem miodu.
  • Na risotto układamy podsmażone krewetki.
  • Podajemy z duszonymi paskami marchewki.
podziel się:

Pozostałe wiadomości