Pomieszanie z poplątaniem Doroty Grala (Olsztyn)

Pomieszanie z poplątaniem
Pomieszanie z poplątaniem

Sposób przygotowania:

Zrazy

  • Comber kroimy w 1,5-centymetrowe plastry.
    • Pokrojone mięso rozbijamy za pomocą tłuczka.
      • Każdy plaster combra doprawiamy solą i pieprzem, oraz smarujemy musztardą
        • Na plastrach mięsa układamy po kawałku boczku, cebuli, ogórka i chleba.
          • Mięso zawijamy.
            • Powstałe zrazy podsmażamy na patelni.
              • Podsmażone mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego.
                • Do rosołu dodajemy pół szklanki wina i 1 łyżkę chrzanu.
                  • Powstałym wywarem zalewamy mięso.
                    • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 1½ godziny.

                      Puree ziemniaczano-selerowe

                      • Ziemniaki i seler obieramy.
                        • Warzywa gotujemy, aż staną się miękkie.
                          • Ugotowane warzywa odcedzamy i wrzucamy do garnka.
                            • Dodajemy masło i podgrzewamy przez chwilę.
                              • Doprawiamy solą i ubijamy do uzyskania jednolitej masy.
                                podziel się:

                                Pozostałe wiadomości