Farsz mięsny
Sposób przygotowania:
- Na rozgrzanej patelni smażymy mięso z cebulą i czosnkiem.
- Dodajemy pieczarki, zioła, pieprz.
- Po kilku minutach zmniejszamy ogień i dodajemy obrane ze skórki pomidory.
- Podgotowujemy i dodajemy koncentrat pomidorowy.
- Solimy do smaku.
- Trzymamy na ogniu do momentu uzyskania odpowiednio gęstej konsystencji.
- Studzimy.
- Układamy na rolce ciasta i zwijamy w strudla.
Farsz rybny
Sposób przygotowania:
- Miksujemy jajka ze śmietaną, solą i pieprzem.
- Dodajemy starty ser i pokrojony świeży koperek.
- Smarujemy rolkę ciasta francuskiego
- Układamy plastry łososia, zwijamy w strudla.
Farsz wegetariański
Sposób przygotowania:
- Starte warzywa smażymy na oliwie
- Doprawiamy curry
- Dodajemy sos sojowy.
- Całość dusimy, po czym redukujemy tak, by farsz zgęstniał
- Studzimy, by odparował.
- Rozkładamy na cieście francuskim i zwijamy je w strudel.
Wszystkie strudle pieczemy przez 40 minut w temperaturze około 160°C.
Sosy
Sposób przygotowania:
- Składniki potrzebne do przygotowania konkretnego sosu dokładnie blendujemy
- Odstawiamy do schłodzenia, aby każdy sos mocno zgęstniał
podziel się: