Pogromcy wolnych rodników Anny Jerki (Warszawa)

Pogromcy wolnych rodników
Pogromcy wolnych rodników

Farsz mięsny

Sposób przygotowania:

  • Na rozgrzanej patelni smażymy mięso z cebulą i czosnkiem.
  • Dodajemy pieczarki, zioła, pieprz.
  • Po kilku minutach zmniejszamy ogień i dodajemy obrane ze skórki pomidory.
  • Podgotowujemy i dodajemy koncentrat pomidorowy.
  • Solimy do smaku.
  • Trzymamy na ogniu do momentu uzyskania odpowiednio gęstej konsystencji.
  • Studzimy.
  • Układamy na rolce ciasta i zwijamy w strudla.

Farsz rybny

Sposób przygotowania:

  • Miksujemy jajka ze śmietaną, solą i pieprzem.
  • Dodajemy starty ser i pokrojony świeży koperek.
  • Smarujemy rolkę ciasta francuskiego
  • Układamy plastry łososia, zwijamy w strudla.

Farsz wegetariański

Sposób przygotowania:

  • Starte warzywa smażymy na oliwie
  • Doprawiamy curry
  • Dodajemy sos sojowy.
  • Całość dusimy, po czym redukujemy tak, by farsz zgęstniał
  • Studzimy, by odparował.
  • Rozkładamy na cieście francuskim i zwijamy je w strudel.

Wszystkie strudle pieczemy przez 40 minut w temperaturze około 160°C.

Sosy

Sposób przygotowania:

  • Składniki potrzebne do przygotowania konkretnego sosu dokładnie blendujemy
  • Odstawiamy do schłodzenia, aby każdy sos mocno zgęstniał
podziel się:

Pozostałe wiadomości