Odwołana rezerwacja Grzegorza Rutynowskiego (Olsztyn)

Odwołana rezerwacja
Odwołana rezerwacja

Sposób przygotowania:Kruche ciasto

  • Do mąki wbijamy dwa żółtka.
  • Dodajemy masło oraz szczyptę soli i cukru.
  • Ciasto dokładnie zagniatamy.
  • Gotowe ciasto wkładamy do lodówki do schłodzenia.
  • ¾ ciasta wykładamy do naczynia do pieczenia tarty i zalewamy farszem.
  • Na farsz wykładamy pozostałą część ciasta.
  • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 190°C przez 40 minut.
  • Gotowe ciasto polewamy musem.

Farsz

  • Szpinak wrzucamy na rozgrzaną patelnię.
  • Dodajemy sery, bakalie, pokrojoną gruszkę, śliwki i pokrojony drobno czosnek.
  • Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową według uznania.
  • Całość podgrzewamy cały czas mieszając.

Mus

  • Na patelni podgrzewamy masło.
  • Na maśle rozpuszczamy cukier trzcinowy.
  • Dodajemy pokrojone mango i podsmażamy aż się zeszkli.
  • Dodajemy serek mascarpone i mieszamy.
  • Gotowy mus studzimy i blendujemy.
podziel się:

Pozostałe wiadomości