Odwołana rezerwacja Grzegorza Rutynowskiego (Olsztyn)

Odwołana rezerwacja
Odwołana rezerwacja

Sposób przygotowania:Kruche ciasto

  • Do mąki wbijamy dwa żółtka.
    • Dodajemy masło oraz szczyptę soli i cukru.
      • Ciasto dokładnie zagniatamy.
        • Gotowe ciasto wkładamy do lodówki do schłodzenia.
          • ¾ ciasta wykładamy do naczynia do pieczenia tarty i zalewamy farszem.
            • Na farsz wykładamy pozostałą część ciasta.
              • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 190°C przez 40 minut.
                • Gotowe ciasto polewamy musem.

                  Farsz

                  • Szpinak wrzucamy na rozgrzaną patelnię.
                    • Dodajemy sery, bakalie, pokrojoną gruszkę, śliwki i pokrojony drobno czosnek.
                      • Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową według uznania.
                        • Całość podgrzewamy cały czas mieszając.

                          Mus

                          • Na patelni podgrzewamy masło.
                            • Na maśle rozpuszczamy cukier trzcinowy.
                              • Dodajemy pokrojone mango i podsmażamy aż się zeszkli.
                                • Dodajemy serek mascarpone i mieszamy.
                                  • Gotowy mus studzimy i blendujemy.
                                    podziel się:

                                    Pozostałe wiadomości