Sposób przygotowania:
- Mięso mieszamy ze startymi na tarce pieczarkami i cebulą.
- Dodajemy bułkę tartą i odrobinę wody tak, aby suchy składnik ją wchłonął, a masa mięsna była delikatna.
- Doprawiamy pieprzem i solą
- Formujemy kotlety i obtaczamy w tartej bułce.
- Kotlety smażymy z obu stron, podlewamy wodą
- Dodajemy pieprz oraz grzybka i dusimy, aż kotlety będą miękkie
Mizeria - Sposób przygotowania:
- Ogórki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki.
- Przekładamy do miski, dodajemy śmietanę i mieszamy.
- Doprawiamy do smaku cukrem, octem winnym, solą i pieprzem.
- Całość dokładnie mieszamy.
- Wstawiamy do lodówki na około 15 minut.
Sałatka - Sposób przygotowania:
- Kroimy pomidory, cebulę, szczypior.
- Wrzucamy do miski, dodajemy śmietanę pieprzymy
- Doprawiamy solą i pieprzem
- Dokładnie mieszamy
podziel się: