Nowy domowy Małgosi Mikulik (Warszawa)

Nowy domowy
Nowy domowy

Sposób przygotowania:

  • Mięso mieszamy ze startymi na tarce pieczarkami i cebulą.
  • Dodajemy bułkę tartą i odrobinę wody tak, aby suchy składnik ją wchłonął, a masa mięsna była delikatna.
  • Doprawiamy pieprzem i solą
  • Formujemy kotlety i obtaczamy w tartej bułce.
  • Kotlety smażymy z obu stron, podlewamy wodą
  • Dodajemy pieprz oraz grzybka i dusimy, aż kotlety będą miękkie

Mizeria - Sposób przygotowania:

  • Ogórki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki.
  • Przekładamy do miski, dodajemy śmietanę i mieszamy.
  • Doprawiamy do smaku cukrem, octem winnym, solą i pieprzem.
  • Całość dokładnie mieszamy.
  • Wstawiamy do lodówki na około 15 minut.

Sałatka - Sposób przygotowania:

  • Kroimy pomidory, cebulę, szczypior.
  • Wrzucamy do miski, dodajemy śmietanę pieprzymy
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Dokładnie mieszamy
podziel się:

Pozostałe wiadomości