Napalony Francuz Katarzyny Jakubowicz (Rzeszów)

Napalony Francuz
Napalony Francuz

Sposób przygotowania:

  • Na patelni rozgrzewamy olej
    • Wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę.
      • Gdy cebula i papryka zeszklą się dodajemy groszek.
        • Doprawiamy solą i pieprzem
          • Podsmażamy około 3-4 minut.
            • W naczyniu żaroodpornym o średnicy 10 na 2 centymetry wykładamy ciasto francuskie.
              • Na cieście układamy zeszklone warzywa.
                • Ma wierzchu układamy pokrojony w drobną kostkę ser pleśniowy.
                  • Do osobnego naczynia wlewamy śmietanę.
                    • Dodajemy żółtko oraz odrobinę soli i roztrzepujemy.
                      • Powstałą masę wylewamy na warstwę z sera pleśniowego.
                        • Całość pieczemy w piekarniku w temperaturze 150°C przez około 60 minut.
                          • Przez ostatnie 5 minut pieczemy w temperaturze 190°C.
                            podziel się:

                            Pozostałe wiadomości

                            Mata nie udziela wywiadów, ale dla nas zrobił wyjątek! W "Autentycznych" opowiedział o swojej wierze i zaskakującej dla niego diagnozie

                            Mata nie udziela wywiadów, ale dla nas zrobił wyjątek! W "Autentycznych" opowiedział o swojej wierze i zaskakującej dla niego diagnozie

                            "Autentyczni" obalają stereotypy. "W tym programie nie ma żadnej ściemy. Jest czysta prawda". Zobacz kulisy!

                            "Autentyczni" obalają stereotypy. "W tym programie nie ma żadnej ściemy. Jest czysta prawda". Zobacz kulisy!