Najwyższa jakość Jakuba Przysuchy (Lublin)

Najwyższa jakość
Najwyższa jakość

Sposób przygotowania:

Ciasto

● Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misie miksera.

● Miksujemy.

● Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na 20 minut.

● Ostudzone ciasto przekładamy do stalowych foremek posmarowanych masłem.

● Ciasto rozprowadzamy jedynie po brzegach foremek.

● Wkładamy do zamrażalnika na kilka minut.

● Pozostawione w środku foremek miejsce napełniamy kremem z czarnej porzeczki.

● Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez 15 minut.

Krem

● Wszystkie składniki łączymy i miksujemy.

Bezy

● Białka ubijamy za pomocą miksera.

● Cukier rozpuszczamy w ciepłej wodzie.

● Rozpuszczony cukier dodajemy do ubijanych białek.

● Białka ubijamy przez około 20 minut.

● Gotowym ciastem na bezę napełniamy worek cukierniczy.

● Wyciskamy na wierzch ciasta.

● Opalamy ręcznym palnikiem.

podziel się:

Pozostałe wiadomości