Sposób przygotowania:
Ciasto
● Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misie miksera.
● Miksujemy.
● Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na 20 minut.
● Ostudzone ciasto przekładamy do stalowych foremek posmarowanych masłem.
● Ciasto rozprowadzamy jedynie po brzegach foremek.
● Wkładamy do zamrażalnika na kilka minut.
● Pozostawione w środku foremek miejsce napełniamy kremem z czarnej porzeczki.
● Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez 15 minut.
Krem
● Wszystkie składniki łączymy i miksujemy.
Bezy
● Białka ubijamy za pomocą miksera.
● Cukier rozpuszczamy w ciepłej wodzie.
● Rozpuszczony cukier dodajemy do ubijanych białek.
● Białka ubijamy przez około 20 minut.
● Gotowym ciastem na bezę napełniamy worek cukierniczy.
● Wyciskamy na wierzch ciasta.
● Opalamy ręcznym palnikiem.