Nadziana świnka Doroty Okarmy (Wrocław)

Nadziana świnka
Nadziana świnka

Sposób przygotowania:

  • Mieszamy 3 łyżki oleju, 3 łyżki sosu sojowego, 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę i łyżeczkę przyprawy do mięsa wieprzowego.
    • Powstała marynatą nacieramy polędwiczki wieprzowe.
      • Zamarynowane mięso wkładamy do lodówki na 12 godzin.
        • Pokrojone ziemniaki zalewamy 2 łyżkami oleju i posypujemy łyżeczką curry.
          • Ziemniaki smażymy we frytkownicy, aż nabiorą złotego koloru.
            • Kapustę czerwoną siekamy i gotujemy w wodzie z odrobiną soku z cytryny.
              • Lekko podgotowaną kapustę odcedzamy
                • Kapustę smażymy na smalcu.
                  • Doprawiamy solą, pieprzem.
                    • Dodajemy 2 liście laurowe i 5 ziarenek ziela angielskiego.
                      • Kapustę dusimy przez około 1 godzinę.
                        • Zamarynowane mięso nadziewamy pokrojoną kiełbasą chorizo i smażymy na patelni przez dwie minuty z każdej strony.
                          • Podsmażone mięso pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 10 minut.
                            • Mięso układamy na duszonej czerwonej kapuście, obok układamy smażone ziemniaki.
                              podziel się:

                              Pozostałe wiadomości

                              Mata nie udziela wywiadów, ale dla nas zrobił wyjątek! W "Autentycznych" opowiedział o swojej wierze i zaskakującej dla niego diagnozie

                              Mata nie udziela wywiadów, ale dla nas zrobił wyjątek! W "Autentycznych" opowiedział o swojej wierze i zaskakującej dla niego diagnozie

                              "Autentyczni" obalają stereotypy. "W tym programie nie ma żadnej ściemy. Jest czysta prawda". Zobacz kulisy!

                              "Autentyczni" obalają stereotypy. "W tym programie nie ma żadnej ściemy. Jest czysta prawda". Zobacz kulisy!