Sposób przygotowania:
- Mieszamy 3 łyżki oleju, 3 łyżki sosu sojowego, 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę i łyżeczkę przyprawy do mięsa wieprzowego.
- Powstała marynatą nacieramy polędwiczki wieprzowe.
- Zamarynowane mięso wkładamy do lodówki na 12 godzin.
- Pokrojone ziemniaki zalewamy 2 łyżkami oleju i posypujemy łyżeczką curry.
- Ziemniaki smażymy we frytkownicy, aż nabiorą złotego koloru.
- Kapustę czerwoną siekamy i gotujemy w wodzie z odrobiną soku z cytryny.
- Lekko podgotowaną kapustę odcedzamy
- Kapustę smażymy na smalcu.
- Doprawiamy solą, pieprzem.
- Dodajemy 2 liście laurowe i 5 ziarenek ziela angielskiego.
- Kapustę dusimy przez około 1 godzinę.
- Zamarynowane mięso nadziewamy pokrojoną kiełbasą chorizo i smażymy na patelni przez dwie minuty z każdej strony.
- Podsmażone mięso pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 10 minut.
- Mięso układamy na duszonej czerwonej kapuście, obok układamy smażone ziemniaki.
podziel się: