- Suche składniki: mieszamy w misce, mąkę, sodę i proszek do pieczenia.
- Mokre składniki :w mikserze ubijamy masło , masło orzechowe i cukier. Dodajemy jajka, śmietanę i ekstrakt z wanilii.
- Łączymy mokre składniki z suchymi, dodajemy mleko jeśli ciasto jest zbyt gęste.
- Ciasto przekładamy do papilotek ułożonych w formie do pieczenia (3/4 papilotki).
- Do rozgrzanego do 180 °C piekarnika wkładamy ciasto na 25/30 min.
Krem mascrpone do dekoracji:
- Serek mascarpone musi być mocno schłodzony w lodówce
- Serek przekładamy do miski i dodajemy 3,5 czubatej łyżki cukru pudru.
- Miksujemy na najniższych obrotach przez około 30sekund (do momentu połączenia cukru z serkiem- nie ubijamy!!!)
- Dekorujemy ostygnięte babeczki za pomocą rękawa dekoratorskiego z ozdobną końcówką.
podziel się: