„Muffinowe love” Małgosi Bezubik (Białystok)

Muffinowe love
Muffinowe love
  • Suche składniki: mieszamy w misce, mąkę, sodę i proszek do pieczenia.
  • Mokre składniki :w mikserze ubijamy masło , masło orzechowe i cukier. Dodajemy jajka, śmietanę i ekstrakt z wanilii.
  • Łączymy mokre składniki z suchymi, dodajemy mleko jeśli ciasto jest zbyt gęste.
  • Ciasto przekładamy do papilotek ułożonych w formie do pieczenia (3/4 papilotki).
  • Do rozgrzanego do 180 °C piekarnika wkładamy ciasto na 25/30 min.

Krem mascrpone do dekoracji:

  • Serek mascarpone musi być mocno schłodzony w lodówce
  • Serek przekładamy do miski i dodajemy 3,5 czubatej łyżki cukru pudru.
  • Miksujemy na najniższych obrotach przez około 30sekund (do momentu połączenia cukru z serkiem- nie ubijamy!!!)
  • Dekorujemy ostygnięte babeczki za pomocą rękawa dekoratorskiego z ozdobną końcówką.
podziel się:

Pozostałe wiadomości