Morski wojownik na gorącym ringu Anety Regulskiej (Poznań)

Morski wojownik na gorącym ringu
Morski wojownik na gorącym ringu

Sposób przygotowania:

Rosti

  • Ziemniaki obieramy i myjemy.
  • Obrane ziemniaki ścieramy na tarce z dużymi oczkami.
  • Cebulę i szczypiorek siekamy drobno i dodajemy do ziemniaków.
  • Powstałą masę odcedzamy przez sito
  • Masę łączymy roztrzepanymi jajkami i mąką.
  • Z naczynia, nad którym odcedzaliśmy ziemniaki delikatnie odlewamy sok, zostawiając na dnie mąkę ziemniaczaną.
  • Mąkę tę dodajemy do masy.
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Na patelni rozgrzewamy olej.
  • Z masy ziemniaczanej niewielkie placki.
  • Smażymy do momentu, aż placki uzyskają złocisty kolor.
  • Usmażone rosti odkładamy na papierowym ręcznik i odsączamy z tłuszczu.

Mus chrzanowy

  • Śmietankę ubijamy.
  • Do ubitej śmietanki dodajemy chrzan i startą biała czekoladę
  • Doprawiamy solą i białym pieprzem.
  • Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
  • Na ciepłe rosti nakładamy niewielką ilość musu chrzanowego.
  • Na wierzch układamy kawałki łososia.
  • Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.
podziel się:

Pozostałe wiadomości