Morski wojownik na gorącym ringu Anety Regulskiej (Poznań)

Morski wojownik na gorącym ringu
Morski wojownik na gorącym ringu

Sposób przygotowania:

Rosti

  • Ziemniaki obieramy i myjemy.
    • Obrane ziemniaki ścieramy na tarce z dużymi oczkami.
      • Cebulę i szczypiorek siekamy drobno i dodajemy do ziemniaków.
        • Powstałą masę odcedzamy przez sito
          • Masę łączymy roztrzepanymi jajkami i mąką.
            • Z naczynia, nad którym odcedzaliśmy ziemniaki delikatnie odlewamy sok, zostawiając na dnie mąkę ziemniaczaną.
              • Mąkę tę dodajemy do masy.
                • Doprawiamy solą i pieprzem.
                  • Na patelni rozgrzewamy olej.
                    • Z masy ziemniaczanej niewielkie placki.
                      • Smażymy do momentu, aż placki uzyskają złocisty kolor.
                        • Usmażone rosti odkładamy na papierowym ręcznik i odsączamy z tłuszczu.

                          Mus chrzanowy

                          • Śmietankę ubijamy.
                            • Do ubitej śmietanki dodajemy chrzan i startą biała czekoladę
                              • Doprawiamy solą i białym pieprzem.
                                • Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
                                  • Na ciepłe rosti nakładamy niewielką ilość musu chrzanowego.
                                    • Na wierzch układamy kawałki łososia.
                                      • Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.
                                        podziel się:

                                        Pozostałe wiadomości