Ludowizna na bogato Huberta Bisto (Rzeszów)

Ludowizna na bogato
Ludowizna na bogato

Sposób przygotowania:

  • Mięso płuczemy w letniej wodze.
  • Piersi z kurczaka lekko rozklepujemy.
  • Kotlety panierujemy w jajku i przyprawach.
  • Przyprawione mięso obsypujemy bułką tartą z odrobiną wody.
  • Smażymy z obu stronna maśle klarowanym.
  • Pieczarki kroimy na nieduże kawałki, posypujemy pieprzem i smażymy.
  • Usmażone pieczarki kładziemy na kotletach i przykrywamy 3 plastrami sera każdy.
  • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 175°C przez około 7-8 minut.
  • Ziemniaki gotujemy.
  • Boczek kroimy w kostkę i smażymy.
  • Cebulę kroimy w kostkę i smażymy.
  • Do ugotowanych ziemniaków dodajemy usmażony boczek i cebulę oraz świeży koperek i ubijamy.
  • Gruszki ścieramy na tarce o grubych oczkach (nie dodajemy cukru)
podziel się:

Pozostałe wiadomości