Sposób przygotowania:
- Mięso płuczemy w letniej wodze.
- Piersi z kurczaka lekko rozklepujemy.
- Kotlety panierujemy w jajku i przyprawach.
- Przyprawione mięso obsypujemy bułką tartą z odrobiną wody.
- Smażymy z obu stronna maśle klarowanym.
- Pieczarki kroimy na nieduże kawałki, posypujemy pieprzem i smażymy.
- Usmażone pieczarki kładziemy na kotletach i przykrywamy 3 plastrami sera każdy.
- Pieczemy w piekarniku w temperaturze 175°C przez około 7-8 minut.
- Ziemniaki gotujemy.
- Boczek kroimy w kostkę i smażymy.
- Cebulę kroimy w kostkę i smażymy.
- Do ugotowanych ziemniaków dodajemy usmażony boczek i cebulę oraz świeży koperek i ubijamy.
- Gruszki ścieramy na tarce o grubych oczkach (nie dodajemy cukru)
podziel się: