Krwawy sparing w lesie Anety Regulskiej (Poznań)

Krwawy sparing w lesie
Krwawy sparing w lesie

Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki obieramy i gotujemy.
    • Do ugotowanych ziemniaków dodajemy masło i ubijamy do uzyskania konsystencji puree.
      • Polędwice doprawiamy i obsmażamy przez 2 minuty z każdej strony.
        • Mięso smażymy z cebulami przekrojonymi na pół.
          • Piekarnik rozgrzewamy do 170°C
            • Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia.
              • Na papierze formujemy porcje ziemniaków.
                • Każda porcję smarujemy odrobiną wody.
                  • Ziemniaki i polędwicę wraz z cebulą wkładamy do nagrzanego piekarnika.
                    • Polędwicę pieczemy około przez 12-13 minut.
                      • Ziemniaki pieczemy przez około 15 minut.
                        • Mięso wyciągamy z piekarnika i odstawiamy na bok.
                          • Polędwicę dzielimy na porcje i podajemy z ciepłym sosem borówkowym.
                            • Na patelni karmelizujemy 2 łyżki cukru.
                              • Dodajemy miód oraz borówki.
                                • Smażymy, aż sos zgęstnieje.
                                  • Z upieczonej cebuli odrywamy dwie warstwy liści tak, aby powstała „miseczka”.
                                    • Do „miseczki” gorący sos, który powstał w trakcie pieczenia polędwicy.
                                      • Talerz dekorujemy posiekanymi kiełkami oraz grzybami mun.
                                        • Obok układamy ziemniaki.
                                          podziel się:

                                          Pozostałe wiadomości