Kooperacja gatunków wiejskich Huberta Bisto (Rzeszów)

Kooperacja gatunków wiejskich
Kooperacja gatunków wiejskich

Sposób przygotowania:

  • Mięso opłukujemy ciepłą, ale nie gorącą, wodą
  • Opłukane mięso wkładamy do garnka z zimną wodą
  • Gotujemy na małym ogniu przez 2-3 godziny.
  • Ugotowane mięso wyjmujemy
  • Do wody, w której gotowaliśmy mięso wrzucamy obrane warzywa.
  • Dodajemy sól, pieprz i liść laurowy.
  • Cebulę przypalamy na ogniu i wrzucamy do wywaru.
  • Rosół gotujemy na małym ogniu, aż nabierze aromatu warzyw.
  • Mięso kurczaka oddzielamy od kości.
  • Szatkujemy na bardzo drobne kawałki.
  • Formujemy kulki i obtaczamy w bułce tartej.
  • Kulki drobiowe gotujemy w wodzie przez kilka minut.
  • W naczyniu układamy kulki mięsne, zalewamy rosołem i posypujemy natką pietruszki.
podziel się:

Pozostałe wiadomości