Kaczka bez buraczka Cezarego Molendy (Zielona Góra)

Kaczka bez buraczka
Kaczka bez buraczka

Udka - Sposób przygotowania:

  • Miód mieszamy z przyprawami.
    • Udka umieszczamy w naczyniu i marynujemy.
      • Dodajemy przekrojone na pół figi i pokrojoną szalotką.
        • Mięso odstawiamy do lodówki na 40 minut.
          • Zamarynowane mięso pieczemy w piekarniku w temperaturze 150 °C przez półtorej godziny.

            Ratatouille - Sposób przygotowania:

            • Warzywa kroimy w plastry
              • Pokrojone warzywa układamy naprzemiennie w żaroodpornym naczyniu.
                • Dodajemy przyprawy, masło i oliwę.
                  • Zapiekamy pod przykryciem w piekarniku w temperaturze 150°C przez 35 minut.

                    Surówka - Sposób przygotowania:

                    • Surówkę najlepiej przygotować dzień przed podaniem i przechowywać w lodówce.
                      • Szatkujemy kapustę.
                        • Dodajemy drobno pokrojoną cebulę.
                          • Wiórki z buraków dokładnie odsączamy z zalewy
                            • Buraczane wiórki dodajemy do kapusty wraz z żurawiną i ziarenkami granatu.
                              • Dodajemy odrobinę octu i oliwy z oliwek.
                                • Doprawiamy według uznania solą, pieprzem i cukrem.
                                  podziel się:

                                  Pozostałe wiadomości

                                  "Autentyczni" obalają stereotypy. "W tym programie nie ma żadnej ściemy. Jest czysta prawda". Zobacz kulisy!

                                  "Autentyczni" obalają stereotypy. "W tym programie nie ma żadnej ściemy. Jest czysta prawda". Zobacz kulisy!