Udka - Sposób przygotowania:
- Miód mieszamy z przyprawami.
- Udka umieszczamy w naczyniu i marynujemy.
- Dodajemy przekrojone na pół figi i pokrojoną szalotką.
- Mięso odstawiamy do lodówki na 40 minut.
- Zamarynowane mięso pieczemy w piekarniku w temperaturze 150 °C przez półtorej godziny.
Ratatouille - Sposób przygotowania:
- Warzywa kroimy w plastry
- Pokrojone warzywa układamy naprzemiennie w żaroodpornym naczyniu.
- Dodajemy przyprawy, masło i oliwę.
- Zapiekamy pod przykryciem w piekarniku w temperaturze 150°C przez 35 minut.
Surówka - Sposób przygotowania:
- Surówkę najlepiej przygotować dzień przed podaniem i przechowywać w lodówce.
- Szatkujemy kapustę.
- Dodajemy drobno pokrojoną cebulę.
- Wiórki z buraków dokładnie odsączamy z zalewy
- Buraczane wiórki dodajemy do kapusty wraz z żurawiną i ziarenkami granatu.
- Dodajemy odrobinę octu i oliwy z oliwek.
- Doprawiamy według uznania solą, pieprzem i cukrem.
podziel się: