Kaczka bez buraczka Cezarego Molendy (Zielona Góra)

Kaczka bez buraczka
Kaczka bez buraczka

Udka - Sposób przygotowania:

  • Miód mieszamy z przyprawami.
  • Udka umieszczamy w naczyniu i marynujemy.
  • Dodajemy przekrojone na pół figi i pokrojoną szalotką.
  • Mięso odstawiamy do lodówki na 40 minut.
  • Zamarynowane mięso pieczemy w piekarniku w temperaturze 150 °C przez półtorej godziny.

Ratatouille - Sposób przygotowania:

  • Warzywa kroimy w plastry
  • Pokrojone warzywa układamy naprzemiennie w żaroodpornym naczyniu.
  • Dodajemy przyprawy, masło i oliwę.
  • Zapiekamy pod przykryciem w piekarniku w temperaturze 150°C przez 35 minut.

Surówka - Sposób przygotowania:

  • Surówkę najlepiej przygotować dzień przed podaniem i przechowywać w lodówce.
  • Szatkujemy kapustę.
  • Dodajemy drobno pokrojoną cebulę.
  • Wiórki z buraków dokładnie odsączamy z zalewy
  • Buraczane wiórki dodajemy do kapusty wraz z żurawiną i ziarenkami granatu.
  • Dodajemy odrobinę octu i oliwy z oliwek.
  • Doprawiamy według uznania solą, pieprzem i cukrem.
podziel się:

Pozostałe wiadomości