Sposób przygotowania:
- Stek kroimy w drobną kostkę
- Marynujemy w zaprawie z małej łyżki oleju, czarnego pieprzu, kolendry i jednej małej łyżki kminu rzymskiego
- Smażymy mięso
- Do mięsa dodajemy pół cebuli siekanej, dwa ząbki czosnku, puszkę pomidorów bez skórki i puszkę czerwonej fasoli
- Dusimy przez 1,5 godziny, aż mięso zmięknie
- Dwie zielone papryki tniemy na duże kawałki i kładziemy pod grill.
- Następnie paprykę wkładamy do plastikowej torebki na 5 min i zamykamy
- Po wyjęciu z torebki zdejmujemy skórki
- Na trotille nakładamy farsz i paprykę
- Zawijamy i kładziemy
- Na rozgrzaną patelnię kładziemy pół posiekanego pomidora i starty ser, po czym układamy zawinięte tortille
- Smażymy na małym ogniu około 7 minut, aż placek nabierze złocistego koloru
Guacamole - Sposób przygotowania:
- Rozdrabniamy awokado widelcem
- Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy
Salsa pomidorowa - Sposób przygotowania:
- Siekamy pomidory i cebulę
- Dodajemy sól, pieprz, cukier i kolendrę
- Mieszamy
podziel się: