Burrito con krowa Jana Jakubowskiego (Warszawa)

Burrito con krowa
Burrito con krowa

Sposób przygotowania:

  • Stek kroimy w drobną kostkę
  • Marynujemy w zaprawie z małej łyżki oleju, czarnego pieprzu, kolendry i jednej małej łyżki kminu rzymskiego
  • Smażymy mięso
  • Do mięsa dodajemy pół cebuli siekanej, dwa ząbki czosnku, puszkę pomidorów bez skórki i puszkę czerwonej fasoli
  • Dusimy przez 1,5 godziny, aż mięso zmięknie
  • Dwie zielone papryki tniemy na duże kawałki i kładziemy pod grill.
  • Następnie paprykę wkładamy do plastikowej torebki na 5 min i zamykamy
  • Po wyjęciu z torebki zdejmujemy skórki
  • Na trotille nakładamy farsz i paprykę
  • Zawijamy i kładziemy
  • Na rozgrzaną patelnię kładziemy pół posiekanego pomidora i starty ser, po czym układamy zawinięte tortille
  • Smażymy na małym ogniu około 7 minut, aż placek nabierze złocistego koloru

Guacamole - Sposób przygotowania:

  • Rozdrabniamy awokado widelcem
  • Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy

Salsa pomidorowa - Sposób przygotowania:

  • Siekamy pomidory i cebulę
  • Dodajemy sól, pieprz, cukier i kolendrę
  • Mieszamy
podziel się:

Pozostałe wiadomości