Bombay Express Jana Jakubowskiego (Warszawa)

Bombay Express
Bombay Express

Samusa - Sposób przygotowania:

  • Smażymy cebulę i czosnek
  • Dodajemy warzywa oraz dolewamy wody do poziomu warzyw
  • Dusimy godzinę na małym ogniu
  • Farsz zawijamy w cienkie ciasto na sajgonki
  • Smażymy w głębokim oleju na złoty kolor.
  • Odsączamy na ręczniku papierowym

Onion Bhaji - Sposób przygotowania:

  • Mieszamy dokładnie składniki
  • Formujemy małe kulki i smażymy na złoty kolor.
  • Odsączamy na ręczniku papierowym.

Dipy - Sposób przygotowania:

  • Mieszamy dokładnie wszystkie składniki obu dipów.

Szaszłyk z kurczaka - Sposób przygotowania:

  • Panierujemy kurczaka w mieszance mąki i przypraw
  • Mięso nadziewamy na cienki drewniany patyk
  • Smażymy szaszłyki na mieszance masła i oleju słonecznikowego

Szaszłyk krewetkowy - Sposób przygotowania:

  • Myjemy i kroimy krewetki wzdłuż
  • Marynujemy w dwóch dużych łyżkach kremu kokosowego, przyprawach, skórce z limonki, soli i pieprzu
  • Smażymy szaszłyki na patelni na mieszance masła i oleju
podziel się:

Pozostałe wiadomości