Samusa - Sposób przygotowania:
- Smażymy cebulę i czosnek
- Dodajemy warzywa oraz dolewamy wody do poziomu warzyw
- Dusimy godzinę na małym ogniu
- Farsz zawijamy w cienkie ciasto na sajgonki
- Smażymy w głębokim oleju na złoty kolor.
- Odsączamy na ręczniku papierowym
Onion Bhaji - Sposób przygotowania:
- Mieszamy dokładnie składniki
- Formujemy małe kulki i smażymy na złoty kolor.
- Odsączamy na ręczniku papierowym.
Dipy - Sposób przygotowania:
- Mieszamy dokładnie wszystkie składniki obu dipów.
Szaszłyk z kurczaka - Sposób przygotowania:
- Panierujemy kurczaka w mieszance mąki i przypraw
- Mięso nadziewamy na cienki drewniany patyk
- Smażymy szaszłyki na mieszance masła i oleju słonecznikowego
Szaszłyk krewetkowy - Sposób przygotowania:
- Myjemy i kroimy krewetki wzdłuż
- Marynujemy w dwóch dużych łyżkach kremu kokosowego, przyprawach, skórce z limonki, soli i pieprzu
- Smażymy szaszłyki na patelni na mieszance masła i oleju
podziel się: