Ciastka - Sposób przygotowania:
- W naczyniu ucieramy masło z cukrem pudrem na gładka masę, następnie dodajemy jajko
- Po dokładnym wymieszaniu dodajemy sypkie składniki
- Naczynie owijamy folią i wstawiamy do lodówki na 30 minut
- Po stwardnieniu masy, formujemy z niej kulki i obtaczamy w cynamonie połączonym z cukrem pudrem
- Ciastka pieczemy na blasze wyłożonej pergaminem w 180°C przez około 10 minut
Mus - Sposób przygotowania
- Część rabarbaru czyścimy, rozgotowujemy i miksujemy
- Trzy kawałki rabarbaru obtaczamy w cukrze i odstawiamy na półtorej godziny
- Listki żelatyny rozpuszczamy i wlewamy do kompotu.
- Ser mascarpone, 2 łyżki cukru i śmietanę dokładnie mieszamy
- Powstała masę powoli dodajemy do kompotu.
- W otrzymanym musie zatapiamy wcześniej przygotowane kawałki rabarbaru
- Dekorujemy listkami mięty i podajemy z ciastkiem cynamonowym
podziel się: