„Przez żołądek do serca” - w przypadku „Ugotowanych” to daleka droga…
Nasi bohaterowie rozłożą na czynniki pierwsze każdą potrawę, skrupulatnie sprawdzą porządek w sypialni i bezlitośnie ocenią dobór mebli w salonie. Wszystko jednak w imię przyjaźni, bo nic tak nie zbliża jak wspólne biesiadowanie.Po raz kolejny, na waszych oczach, o kulinarne zwycięstwo walczyć będą nieznani sobie pasjonaci dobrej kuchni. Zaskoczą mieszanką charakterów, smaków i niezwykłych pomysłów. Spotykając się po raz pierwszy, będą musieli odsłonić przed sobą nie tylko domowe zakamarki, ale również zdradzić swoje wyjątkowe przepisy kulinarne.
Jako pierwsi do walki staną mieszkańcy Warszawy.
Odważni, kreatywni, zdeterminowani. Żeby zwyciężyć nie zawahają się użyć bezlitosnych ocen, eksperymentalnych przepisów i nietypowych pomysłów na wieczorne atrakcje.
W Warszawie przez cztery wieczory rywalizować będą: Marta Kłos – silna, niezależna właścicielka firmy marketingowej, kobieta kameleon, z upodobaniem wcielająca się również w rolę tajemniczego klienta. Miłośniczka sportu i tańca – Magdalena Jaroszewicz – ambitna studentka, której wielką pasją stał się Maurizio Barausse, właściciel studia nagrań, w Polsce poszukujący nie tylko inspiracji kulinarnych, ale przed wszystkim idealnej żony.
Dzielą ich poglądy, zainteresowania i upodobania kulinarne, łączy jeden cel: przygotować bezkonkurencyjną kolację, która przyniesie im upragnione zwycięstwo.
Nowi bohaterowie, nowe inspiracje kulinarne i nowe, niezapomniane emocje towarzyszące zmaganiom o apetyczna sumę 5 tysięcy złotych!
Kto zwycięży w premierowym odcinku szóstej edycji „Ugotowanych”?
Pierwszy odcinek Ugotowanych już 2 marca, w niedzielę o godz. 18.00!